Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Amanohashidate — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Amanohashidate

 

I Japan delar man gärna in saker i de tre vackraste eller bästa. När det gäller naturmiljöer så är de tre vackraste alla kustområden. Ett av dessa är den långa sanddynen på norra sidan av huvudön Honshu ca en timmes resa nordväst om Kyoto. Inne i bukten har det skapats en lång sandrevel tvärs över bukten med några öppningar där havsvattnet kan strömma igenom. Sandrevel är klädd med tallskog och formen böljar sig fram några kilometer med ca 20-150 meters bredd. Helst skall man se sandreveln från något av bergen där den angör fastlandet, och gärna stående med huvudet mellan benen för att se landskapet uppochner. Det ger tur påstår man. Eftersom det är ett av de tre vackraste landskapen (kan diskuteras hur bedömningen gjorts) kommer över 2 miljoner besökare varje år och det kan bli ganska trångt. För att komma upp och se utsikten från berget i öster var det vid vårt besök en timmes kö vilket vi avstod från. Det finns också flera snabba motorbåtar som tar turister ut i bukten i en väldig fart och med stort oväsen. I övrigt finns alla de souvenirbutiker och restauranger som följer med många turister. Tåget stannar precis intill revelns östra sida och intill stationen ligger ett litet trevligt onsen.

05052013-IMG_4995 05052013-IMG_4996 05052013-IMG_5001 05052013-IMG_5003 05052013-IMG_5007 05052013-IMG_5021

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4