Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Izushi — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Izushi

 

I bergen väster om Fukuchiyama ligger den lilla staden Izushi som ibland kallas för lilla Kyoto (det gör många mindre städer med bevarade gamla hus). Vi kommer hit på slingrande smala bergsvägar och når staden i en dalgång mellan bergskedjor. Staden är inte stor men har ett trevligt centrum med äldre hus längs marknadsgator och resterna av ett litet slott på sluttningen intill. Här finns också ett trätorn i centrum som troligen använts som utsiktsstorn för brandvarning etc. Idag kommer ganska många turister hit för att se staden och äta den typiska soban som serveras i flera små skålar. Helgdagar kan det blir riktigt trångt på tillfartsvägar och parkeringar.

05052013-IMG_4954 05052013-IMG_4974 05052013-IMG_4976 05052013-IMG_4982 05052013-IMG_4988

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4