Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Beteenden — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Beteenden

 

Japan är känt för sina speciella etikettsregler och beteenden som ibland kan vara svåra att förstå i början. Ofta har man dock stort överseende med utlänningar som inte riktigt vet hur man gör. Det är dock bra att ha en liten uppfattning om vad som är riktigt illa att göra så att ingen blir förolämpad. Generellt är dock japaner väldigt vänliga, ibland för vänliga. Alla bugar och är artiga och när man kommer in i affärer eller restauranger ropar alla välkomnande till en.  Japan är fortfarande ett mansdominerat hierarkiskt samhälle. Kvinnor kan ibland känna sig illa behandlade och man får se upp på de riktigt överfulla pendeltågen. Det finns en anledning till att det finns vagnar för bara kvinnor. Man blir aldrig aggresiv utan svarar vänligt utan att förlora ansiktet även om man blir förolämpad. Det är ofta svårt att få ett nej av en japan utan man får mer svepande svar. Ställ därför inte direkta frågor som måste svaras med nej. Att snyta sig offentligt anses mycket oförskämt. När du kommer in i hus skall du alltid ta av dig skorna. Traditionen med tatamimattor har gjort detta till en viktig regel. Ofta erbjuds tofflor att användas inomhus. Detta gäller även på en del restauranger och alla badhus. Det förväntas ofta att man har med sig en liten present om man kommer på besök. Det kan vara kakor eller något liknande. Man ger aldrig dricks i Japan vilket är mycket skönt. Priset är alltid vad som står och man får alltid tillbaka mellanskillnaden även om det är mycket lite. Lär dig tecknen för man och kvinna så du går på rätt toalett.

IMGP8099

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4