Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Pratiska tips för resan — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Pratiska tips för resan

 

Japan har ansetts som ett dyrt land att besöka med så är det inte längre eller behöver inte vara så, det beror på hur man reser och var man bor och äter. Med ett tågpass och sökningar på internet för billigt boende blir det ofta till och med billigare än att resa i Sverige.  Maten finns i alla prisklasser men är generellt billigare än i Europa. Det går också att hitta billiga flygbiljetter via internet men de två bekvämaste flyglinjerna är SAS från Kastrup och Finnair från Helsingfors (med anslutningar). SAS flyger bara till Tokyo (Narita) medan Finnair även flyger till Osaka och Nagoya. Och varför inte prova på att åka tåg hela resan. Från Sverige till Osaka tar det ca 12 dagar med transibiriska järnvägen mellan Moskva och Peking samt anslutningar med båt och tåg.
Språket och skrivtecknen är ett visst problem men i storstäderna står ofta platsnamn utsatta med romanska bokstäver och på pendeltåg, tunnelbanor och snabbtåg visas stationer på engelska och speakerrösten berättar också på engelska. Dessutom är japaner mycket hjälpsamma överlag och även om de inte kan engelska hjälper de gärna till och visar vägen. På restauranger finns ofta menyer med bilder eller som plastportioner i skyltfönstret vilket underlättar. Personalen på många hotell pratar engelska men kommer man ut på landsbygden och i mindre samhällen blir det allt färre som kan ett andra språk.
Det finns billiga möjligheter att skicka väskor inom landet med bud om man inte vill släpa på hela bagaget. En stor väska kostar endast ca 70 kronor att skicka till ett hotell i andra änden av landet. Servicen finns ofta på flygplatser och större tågstationer.
Taxi är relativt billigt och bekvämt när man reser i städer men ofta är både tunnelbana och bussar billigare och snabbare.
Från flygplatserna är ofta limousinbussar bästa sättet att komma in till städerna. Dessa ansluter till de större hotellet. Från Narita och Kansai flygplatser finns även tåg och om man börjar med att lösöa in railpass åker man gratis in till staden.

CIMG3919

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4