Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Boende — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Boende

 

I Japan finns många olika möjligheter att bo under sin vistelse i landet. Ofta finns det bra internetbokningsmöjligheter på hotell och finare ryokan (traditionella hotell). I storstäderna erbjuds ofta riktigt billiga små hotellrum för affärsresenärer där man kan bo för endast några hundralappar i moderna rum. Sedan finns hela skalan upp till riktiga lyxhotell. billiga kedjor är t ex APA, Toyoko Inn och Sleepy. Är man lite äventyrlig kan man prova på kapselhotell som finns intill stationer i större städer. Här får man en liten box att sova i och delat bad och toalett. De små båsen är ofta väl utrustade med TV och vattenkokare. Ursprunget till dessa inrättningar är att pendeltågen slutar gå vid midnatt och arbetare som inte hinner med tågen behöver något billigt krypin några timmar. Det finns också en uppsjö av Lovehotels som betalas per timme men som ofta är hellt OK om än med märkliga inredningar. När man är i Japan måste man prova på riktigt traditonella hotell som kallas Ryokan. De finaste är mycket dyra men man kan ofta hitta prisvärda alternativ. Här sover man på madrasser på golvet och äter sittande vid låga bord. Det ingår ofta middag och frukost i priset vilket man skall komma ihåg. Oftast har de också ett badhus  som man kan använda. Man förväntas anlända ganskak tidigt och får ange när man vill äta middag mellan 18-19. Sedan klär man om till yukata och har som klädsel under vistelsen. Frukost försigår på samma sätt som middag och det är oftast fantastiska skapelser som dukas upp i matsal, eget matsalsrum eller i det egna rummet. Lite enklare pensionat heter minshuko och är ofta helt okey och prisvärda. Vandrarhem finns ganska väl representerade och ligger inte sällan i tempel med ganska enkla sovsalar där man får en madrass på golvet. Man kan också få möjlighet att bo hemma hos folk för att uppleva kulturen närmare.

IMGP8433

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4