Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Adachi museum och trädgård — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Adachi museum och trädgård

 

Anledningen till mitt besök i trakten var främst att besöka det berömda konstmuseet Adachi med sin vackra trädgård samt det gamla shintoistiska templet i Izumo som anses som det näst viktigaste i Japan. Tisdagen inledde jag med en tågresa ca 20 minuter till Yasugi där en minibuss transporterade besökare gratis upp till konstmuseet. Det är mycket populärt att besöka Adachi som utsett till Japans vackraste trädgård i tio år i rad av amerikanska trädgårdssällskapet. När vi anlände vid 09:30 fanns redan ett antal busslaster med turister där. Museet och trädgården är skapat av en privatperson Adachi och utvecklades under flera decennier. Idag består museet av flera olika byggnader från olika epoker och lite rörigt gestaltningsmässigt. Trädgården är desto mer sammanhållen och gör verkligen skäl för utmärkelsen en av Japans vackraste. Mest känd är den stora trädgården i väster med sina klippta tallar på vit sand och gräs samt med bergen i bakgrunden. Dessutom finns fyra andra mer intima trädgårdsrum i och runt museet. Utställningen är mycket fin med väl valda delar av japanskt konsthantverk, keramik, textil, kläder, lackarbeten etc.

20112012-IMGP7881 20112012-IMGP7879 20112012-IMGP7819 20112012-IMGP7706 20112012-IMGP7691 20112012-IMGP7683

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4