Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
149 Haparanda sandskär — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

149 Haparanda sandskär

 

Nationalparken Haparanda Sandskär utgör en del av skärgården i inre delen av Bottenviken. Havet är grunt med flacka öar uppbygda av sand, sten och grus. Landhöjningen är som högst i landet med hela 9 milimeter per år vilket innebär närmare metern varje 100 år. Nationalparken bildades 1995 för att bevara den unika naturen.  Parken har en storlek på 60 kvadratkilomter där största delen utgörs av grunda havsområde. Fågellivet är rikt och Sandskär är känt för att många sällsynta arter rastar här. Sommartid kan ön nås på dagsutflykt med guidebåten Bosmina.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4