Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Ohälsosam arkitektur — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Ohälsosam arkitektur

 

Läkaren Gösta Alfvén har skrivit en kritisk bok om våra moderna stadsmiljöer som hämtat sin inspiration från funktionalismen. Alfvén är docent med stress hos barn som forskningsområde och visar på ett trovärdigt sätt de negativa konsekvenser som många stadsmiljöer idag medför. Det är ett intressant perspektiv utifrån hälsa och inte med form i fokus som för många arkitekter som skriver om stadsbyggande. Det är främst den storskaliga och omänskliga funktionalismen som kritiseras och inte de enskilda fina mindre byggnader som skapats med funktionalistiska ideal. Kopplingen till fascism och kommunism framstår tydligt i hans argumentnation. Boken är lättillgänglig och trevligt illustrerad vilket ger betyg 3 (av 5).

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4