Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Jasmund nationalpark — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Jasmund nationalpark

 

I norra Tyskland på ön Rügen ligger nationalparken Jasmund med branta kalkklippor och stora bokskogar. Området är även världsarv och ingår i ett nätverk av världsarv med gamla bokskogar i Europa. Området är lätt att besöka från Sverige och ligger nära färjeläget Sassnitz endast fyra timmar från Trelleborg. I nationalparken finns ett stort antal vandringsleder och ett fint informationscenter vid Königstuhl vid den högsta kalkklippan mitt i nationalparken. Parkering finns vid två platser i nationalparken och det är några kilometer att gå till kusten och informationscentret. I centret får man möjlighet att gå gruppvis med hörlurar och lära sig om områdets geologi och natur. Färden börjar med en hiss ner i källarvåningen och sedan rör man sig genom centrets olika rum med modern och pedagogisk information.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4