Dyrehaven

 

Söndagen den 22 september tog jag första tåget från Lund till Klampenborg för att uppleva kronhjortsbröl på nära håll. Det ljusnade när jag kom till stationen och när jag vandrade upp genom den glesa betade skogen kom de första solstrålarna över horisonten. En fin dimma låg över havet och bidrog till det vackra ljuset. Hjortarna var i full gång och 5-6 brölande hjortar hördes i olika riktningar. Hindarna är vaksamma medan hjortarna inte bryr sig så mycket om människor. Här finns även dovhjort och sikahjort i skogen. Flera andra fotografer var ute denna fina morgon för att få bilder av hjortdjuren. Framåt 8-9 tiden började även joggare, cyklister och barnfamiljer dyka upp och vanan vid människor gör att hjordjuren är mindre skygga än på andra platser. Det är dock ett mycket stort skogsområde som djuren håller till och de större kronviltsflockarna kan vara upp över 50 hindar med en äldre platshjort.

 
 
 

Comments are closed.