Friskens fotogömsle i Vittskövle

 

Söndagen den 11 november fick jag möjligheten att inviga årets säsong i Friskens fotogömsle i Vittskövle. Det var en grå och dyster dag som övergick i regn på eftermiddagen. Jag anlände till Vittskövle innan klockan 6 och blev visad fram till gömslet och fick instruktioner om hur gömslet fungerar. Sedan blev det en väntan på att det ljusnade så att det blev möjligt att fotografera. Redan i gryningen kom korpar och havsörnar fram till åteln för att äta. Totalt fick jag se ett  15-tal havsörnar, fem ormvråkar vara en Börringevråk, ett 20-tal glador som dök för att fånga matbitar på åteln (en glada landade och åt sittande), ett 30-tal korpar, ett 20-tal kråkor, ett 10-tal skator och en höger. Bakom gömslet fanns matning för småfåglar dit blåmesar, talgoxar och pilfinkar sökte sig. Det började mörkna vid 16-tiden men först vid 17-tiden var det så mörkt att jag kunde lämna gömslet och bege mig hemåt efter en spännande dag.

 

 

 
 
 

Comments are closed.