Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Daisenin i Daitokuji — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Daisenin i Daitokuji

 

Detta är en av de mest berömda zenbuddistiska stenträdgårdarna i Kyoto och utgör en av flera tempelträdgårdar i det stora kompleet Daitokuji i norra Kyoto. Tyvärr får man inte fotografera inne i templet och trädgården av rädsla för stölder om bilderna läggs ut på nätet. Därför blir det bara foton från entrén till templet. Stenträdgården är mycket fin stenträdgård med flera stenarrangemang med mångbottnad betydelse och tolkningsmöjligheter. Bland annat finns här en alkov med fönster som är det tidigaste exemplet på vad som skulle bli vanligt i tehus. Anläggningar härrör från början av 1500 talet.

DSC02910 DSC02901

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4