Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Zao onsen och skidcenter — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Zao onsen och skidcenter

 

I bergen öster om Yamagata ligger den kända onsen- och skidorten Zao. Platsen är också känd för sina snömonster, granar på ca 1700-1800 meters höjd som kläs med tjock snö till fantasifigurer. Som onsenort är Zao ganska typisk med massor av betongkomplex från 1960- och 1970-talen utan större charm eller kvalitet. Många är nedgångna och flera har stängt sedan sina storhetstider. Platsen är dock fortfarande mycket populär, framför allt som skidort med hela 37 liftar varav 3 gondoler och 1 kabinlift. Den längsta nedfarten är över en mil lång. Vid mitt besök var det tyvärr snöstorm så jag fick varken se snömonstren eller prova på skidåkningen. Det blev dock gott om tid att prova de många fina baden varav minst 3 publika gratisbad och 3 publika utomhusbad med inträde.

DSC03189 DSC03190 DSC03191 DSC03199 DSC03206 DSC03207 DSC03212

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4