Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Unzen onsen — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Unzen onsen

 

Söder om Nagasaki på västra Kyushu ligger ett bergsmassiv med aktiva vulkaner som hade utbrott så sent som 1990-talet. Vid det utbrottet rann lava ner för sluttningen och förstörde många hus och egendomar. Uppe I en dalgång på ca 900 meter ligger ett naturligt onsenområde med kala grusytor och ångande vatten där svaveldoften hanger tungt over landskapet. Här finns ett 10-tal större onsenanläggningar varav flera är gamla från 60-talet och I dåligt skick eller stängda. Här finns även tre publika bad som kan besökas utan att bo på hotellen. Själv bodde jag på onsen närmast sjön som ligger lite avsides men har en fantastisk utsikt. Baddelen ligger I ett 4 vånings annex med fin utsikt från fjärde våningen.

DSC00913 DSC00928 DSC00929 DSC00960 DSC00965

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4