Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Den som dödar helvetets änglar — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Den som dödar helvetets änglar

 

Ytterligare en bok av den produktive Jan Guillou som läses med viss tveksamhet och nästan en vana. Greppet är annorlunda och verkar klart inspirerat av Klas Östergren med ett berättarjag som gör utvikningar om aktuella händelser och blandar fiktion och verklighet. Intrigen, som hamnar lite vid sidan av, handlar om de två pensionerade hjältarna Carl Hamilton och Erik Ponti (alias Jan Guilou) som ger sig på mystiska företag i utpressningsbranschen. Greppet är lite uppfriskande men historien ganska trivial. Resultatet blir främst en insikt i den åldrade författarens liv med lite väl mycket sparkar mot meningsmotståndare som inte kan försvara sig. Mitt betyg blir dock en 3:a (av 5) för en delvis underhållande historia/biografi. Lånad på stadsbiblioteket i Lund i slutet av juli 2022.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4