Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Myten om framsteget — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Myten om framsteget

 

Den tredje boken i Georg Henrik von Wrights triologi som jag läste under Finlandsresan var Myten om framsteget. Här fortsätter von Wright sin kritik mot hur vetenskap och teknik påverkar människornas och samhällenas liv. Han ställer sin egen provokativa pessimism mot den vanmaktens optimism som menar att bara marknadskrafterna får spela fritt så ordnar sig allt. Jag håller med honom i analyserna som är relevanta än idag. Han ser klimat- och miljöförstöringen klart redan på 1980-talet och med en humanistisk livsåskådning. Boken omfattar tankar mellan åren 1987-92 och gavs ut 1993. Jag ger boken betyg 4 (av 5).

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4