Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Vetenskap och förnuft — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Vetenskap och förnuft

 

Den andra i triologin av Georg Henrik von Wright som jag åter läste under Finlandsresan var Vetenskap och förnuft. Boken gavs ut 1986 och fick stor uppmärksamhet. Bland annat fick den Svenska Akademins stora pris. Jag läste en pocketversion från 1996. von Wright var född 1916 och anses som en av nordens mest kända filosofer. Han blev professor i Cambridge redan 1946 och var senare verksam i Helsingfors under resen av sin yrkeskarriär. han framför en hel del kritik mot samtidens industrialisering och hur naturvetenskap och teknik påverkat människans livsförutsättningar på ett ofta negativt sätt med miljöförstöring och mänskligt lidande. Filosofiskt ställer han förnuftet under granskning och frågar sig vad vetenskap är och hur det används. Det är en tankeväckande resa som boken ger och mycket av innehållet är aktuellt än idag. Det blir betyg 4 (av 5).

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4