Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
För den som reser är världen vacker — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

För den som reser är världen vacker

 

Per J Andersson är en av Sveriges mest uppskattade reseskildrare och var med och startade tidskriften Vagabond på 1980-talet. I boken ”För den som reser är världen vacker” försöker han förstå varför resandet är så lockande för en del människor däribland han själv. Själv föredrar han mötet med människor bortom turiststråken, att bredda vyerna och förståelsen för andra kulturer och andra människor. Han refererar till många kända reseskildrare och tar upp forskning om resandets påverkan och negativa sidor som tvångsberoende av resor. För oss som har vagabonden i oss är det fängslande att följa med författaren på hans resor och resonemang. Kritiken mot flyget och massturismen är motiverad och upplevelsen i det lilla kan ge lika mycket som äventyret på andra sidan jorden. Språket är musik och det vore fantastiskt att kunna skriva som den andre Per. Det blir en klar 4:a (av 5). Boken var lånad på Lunds stadsbibliotek i slutet av maj 2022.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4