Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Tokyo Ueno Station — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Tokyo Ueno Station

 

Yu Miri är en av japans mest hyllade författarinnor i sin generation och har gett ut romaner, noveller, dramatik och essäsamlingar. Hennes roman Tokyo Ueno Station följer den 72 åriga Kazu som levt sina sista fem år som hemlös i Uenoparken i Tokyo och minns sitt liv som distansarbetare i Tokyo och hemmet i Fukushima där han hade en familj. Han berättar om livet som hemlös och de andra 500 hemlösa som bor i parken och vad som händer i parken. Det blir också en berättelse om det moderna Japan med gamla traditioner, djupa sociala klyftor och naturkatastrofer. Lars Vargö som varit ambassadör i Japan 2011-2014 har gjort en fin översättning och boken får betyg 4 (av 5) för en vacker men sorgsen berättelse. Boken var lånad på stadsbiblioteket i Lund i slutet av maj 2022.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4