Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Så skapas attraktiva städer — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Så skapas attraktiva städer

 

De tre författarna till boken ”Så skapas attraktiva städer” (2014) är alla nationalekonomer med inriktning mot samhällsbyggnad vid KTH i Stockholm. De förespråkar en tydligare cost-benefit analys för att bättre utveckla våra städer på ett hållbart sätt. Här finns en rad misslyckanden, både när det gäller marknaden och politiken för att skapa hållbarhet vilket. kan motverkas med metoden. De förespråkar ett oberoende institut för granskning av stora investeringsprojekt för att säkerställa samhällsnyttan, en avreglering av bostadsmarknaden, bättre utbildning och stärkt yrkesutbildning för att stärka stadsbyggandet. De ifrågasätter regionalpolitiken som försöker fördela resurser från större tätorter till mindre tätorter och landsbygden med förslaget att ge stöd till fattiga människor istället för fattiga regioner. Det är intressant när ekonomer försöker hitta redskap för marknadens misslyckanden med kvalitetsfrågor men samtidigt kan lösningarna ifrågasättas. Boken är köpt på Bokus december 2020.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4