Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Den obeboliga planeten — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Den obeboliga planeten

 

David Wallace-Wells har skrivit en mycket skrämmande sammanfattning av forskningens prognoser för en annalkande klimatkatastrof och dess intensitet beroende på vilka åtgärder som sätts in. De inledande 12 kapitlen är en lång uppräkning av allt elände som kommer att hända och det är svårt att ta sig igenom. De andra halvan av boken är mer resonerande och ger riktigt intressanta analyser av ekonomi, psykologi, politik, dystropi med mera. Boken köptes som resepocket och en medpassagerare som studerade klimatkunskap i Köpenhamn frågade vad jag tyckte om boken och varför jag läste den? Det ligger väl i alla människors ansvar att lära sig så mycket som möjligt om klimatutmaningen! Som David skriver att det ekonomiska systemet anses omöjligt att påverka medan den enorma klimatutmaningen framställs som en möjlig uppgift. Båda dessa hänger samman och oberoende av politik kommer de klimatförändringar vi redan gett upphov till kosta så mycket att ekonomisk tillväxt inte längre är en realitet. Vare sig vi vill eller inte kommer det att bli ett nytt ekonomiskt system, nya globala moraliska ställningstaganden och med stor sannolikhet sämre livskvalitet, speciellt för de som redan idag har sämre förutsättningar. Boken får betyg 4 (av 5) för det viktiga ämnet och den andra halvans intressanta analyser.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4