Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Maiokaparken — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Maiokaparken

 

Tisdagen den 8 april tog jag ledigt från skolan och följde med Ueona på fågelskådning i utkanten av Tokyo. Vi började i Maiokaparken utanför Yokohama där Ueno ville visa mig den japanska hackspetten som påminner om vår gröngöling. Parken var väldigt trevlig och bestod av ett bevarat kulturlandskap med risfält och lövskogsdungar som sköts på traditionellt vis. Vi fick se hackspetten på relativt nära håll hackande i ett blivande bohål. Övriga arter på platsen var bland annat Eastern spott-billed duck, smådopping, östlig turturduva, silkeshäger, japansk mindre hackspett, nordlig duvhök, japansk talgoxe, varied tit, stjärtmes, vitkindad stare, Brown eared bulbul, pilfink, japanese bushwarbler, meadow bunting och black faced bunting. Dessutom såg vi de två införda arterna Chinese bambu partridge och Chinese Hwamei. En hel del skådare var ute i det fina vårvädret även om klockan var ganska mycket 9-11.

Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4