Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Tokyo — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Tokyo

 

Min månadslånga resa avslutades med fem dagar i Tokyo. Det blev olika aktiviteter varje dag med besök hos bekanta, middag med Hiromis kollegor, lägenhetsvisningar och produktion av en kortfilm om Tokyo. Jag hann dessutom med att besöka fyra vackra trädgårdar och njuta av höstfärgerna som ännu inte var på sin topp som i Kyoto. De fyra trädgårdarna var Shinjuku Gyoen, Rikugi-en, Korakuen och Kiyosumi. Shinjuku Gyoen fungerar som en stor stadspark med flera olika parkkaraktärer, en klassisk japansk, engelsk strövpark, ett tropiskt växthus, flera paviljonger m.m. Rikugi-en är en mer intim strövpark med en damm i mitten och ett kuperat landskap runt denna. Korakuen har en liknande uppbyggnad men är mer inbjudande och har fler besökare. Här finns en vacker sassakulle och flera paviljonger. Kiyosumi är en intim och vacker liten park kring en damm med rikt fågelliv. Här finns berömda stigar med trampstenar ute i strandkanten. Jag hann även besöka det nya Sky tree tornet med sina 634 meter det högsta TV-tornet i världen (än så länge), Harajuku med sina elektronikaffärer, Metropolitan building med sina utsiktsplattformar på ca 150 meters höjd, Shinjuku med bokhandlar, kameraaffärer och Pentax showroom, Iidabashi med Tokyo dome och nöjesfältet intill. Det blev en massa åkande med metro och fyra heldagskort löste transportfrågan.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4