Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Izumo Taisha — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Izumo Taisha

 

Efter ca två timmar var jag nöjd och tog minibussen till stationen och fortsatte sedan till Izumoshi med tåg. Efter två byten når jag templet som inte är speciellt stort. Dessa tidiga anläggningar har inga färger och är mycket enklare i sitt formspråk. De byggdes innan budismen kom från Kina och är ägnade den ursprungliga naturreligionen Shintoism. De äldsta delarna härstammar från 700-talet men av tradition byggs hela tiden templet upp igen med några decenniers intervallet. Man får inte komma in och se den inre gården med huvudtemplet men taket syns över gringliggande byggnader och murar.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4