Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Girig-Sverige — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Girig-Sverige

 

Andreas Cervenka har skrivit en mycket uppmärksammad bok om de stora ekonomiska förändringar som skett i Sverige under de senaste decennierna. Andreas har mer än 25 års erfarenhet som ekonomijournalist på bland annat Veckans affärer, Dagens industri med flera och har varit stationerad i Californien en tid. Det är en mycket skrämmande bild som målas upp av hur kapitaltillgångar har gynnats enormt på bekostnad av arbete och skattebetalare. Jag blir riktigt upprörd över de regeringar som genomfört dessa förändringar och inte minst socialdemokraterna som har en högre moralisk skyldighet att motverka de ökande klyftorna. Men som Andreas förklarar så förlorar alla på denna utveckling även de 330 nya miljardärer som har skapats under endast två år! Även riksbankschefen får en ordentlig känga för att inte agera för landets bästa. Det blir en klar 4:a (av 5) för ett mycket angeläget ämne som allt för få pratar om. Det är helt oförklarligt att många skyller på de som har det allra sämst i samhället istället för att rikta in sig på de som står för girighetens innersta väsen. En av lösningarna skulle vara att återinföra en progressiv förmögenhetsskatt och inte som idag en avgift som innebär att de som har små tillgångar betalar lika mycket som de som är superrika.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4