Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Det sjätte utdöendet — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Det sjätte utdöendet

 

Den amerikanska vetenskapsjournalisten Elizabeth Kolbert fick Pulitzerpriset för bästa fackbok Det sjätte utdöendet – om arternas död i människans tidsålder. Vi får följa med författaren på en resa runt jorden till platser och personer som på ett mycket pedagogiskt sätt beskriver människans utrotning av arter och hur kunskapen om denna process har utvecklats under de senaste 200 åren. Det är mycket skrämmande läsning men också viktig för att kunna lindra effekterna av vårt handlande. Särskilt oroväckande var för mig omfattningen av invassiva arter och hur denna förändring i sig riskerar att radera en tredjedel av alla arter på jorden. Betyg 3 (av 5).

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4