Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
De bortglömda namnens bok — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

De bortglömda namnens bok

 

Kristin Harmel skriver främst historiska romaner från andra världskriget med verklighetsanknuten berättelse. Här kretsar historien kring den unga judiska kvinnan Eva som flyr undan den tyska ockupationen till en liten by i centrala Frankrike och ägnar sig åt att förfalska dokument åt motståndsrörelsen och ensamma barn som räddas till Schweiz. För att de ursprungliga namnen på de små barnen inte ska glömmas bort använder hon kod i en gammal kyrklig bok som dokumentation. Men boken försvinner och långt senare återfinns den. Det är en intressant berättelse som skrivs med stor inlevelse men jag har lite svårt för språket som lätt blir ytligt. Det blir ändå en svag 3:a (av 5) för boken.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4