Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
SL2 Nord till syd etapp 6 Sösdala-Tjörnarp — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

SL2 Nord till syd etapp 6 Sösdala-Tjörnarp

 

Söndagen den 12 december vandrade jag skåneleden mellan Sösdala station och Tjörnarps station. Leden går egentligen 3 kilometer från stationerna och det finns anslutningar mellan stationerna och leden. Totalt blev det en vandring på 16 kilometer. Det hade fallit en decimeter nysnö under lördagen och under dagen steg temperaturen till någon plusgrad och det droppade ganska intensivt från de snöklädda träden. Vandringen från stationen i Sösdala (10:26) till Lillsjödal går i varierad skogsterräng för att fortsätta söderut på leden. Efter några kilometer går vandringen på allmänna grusvägar en ganska lång sträcka och jag var lite orolig för trafiken men det kom bara någon enstaka bil. Vägbanan var ganska hal men det fanns snösträngar på sidorna som gav bra grepp. De sista kilometrarna går leden i skogslandskap innan avtagsleden går till Tjörnarps station 3 km. Jag skulle missa 13:40 tåget söderut och tog det lugnt vid Tjörnarpssjön till 14:30 tåget.

Stationen i Sösdala
Sösdala centrum
Sösdala
Gränsen till Höörs kommun.
Tjörnarpssjön
Tjörnarps station
 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4