Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
SL2 Nord till syd etapp 6-7 Tjörnarp-Höör — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

SL2 Nord till syd etapp 6-7 Tjörnarp-Höör

 

Söndagen den 5 december vandrade jag de ca 20 km mellan Tjörnarp och Höör via Frostavallen på Skåneleden. Det var mellan 1-3 decimeter snö med skare som gjorde vandringen ganska krävande. Sista streckan från Skånes djurpark till stationen i Höör (6 km) gick på isig gång- och cykelbana. Vädret klarnade under dagen och höll sig kring 0 grader. Först har leden en anslutning mellan Tjörnarps station till själva leden på 3 km där naturreservatet Prästbonnaskogen vid Tjörnarpssjön passeras. Sedan följer leden den södra delen av Lillsjödal-Frostavallen genom ett trevligt skogslandskap med stigar och skogsbilvägar. Ungefär halvvägs kommer jag ut på en skogsbilväg där ingen gått före mig. Spårlöpor efter två stora hunddjur löper längs vägen i några hundra meter och det för tankarna till varg. Framme vid Skånes djurpark går leden längs staketen österut till lägerplatsen vid Maglebjär. Därefter följde jag vägen ut till djurparkens entré och sedan 6 km in till stationen i Höör.

Tjörnarps station
Skåneleden ner mot Tjörnarpssjön.
Tjörnarpssjön
Naturreservatet Prästbonnaskogen
Tung blötsnö hade böjt träden så att det blev svårt att passera bitvis.
Ospårad led med 2 decimeter snö med hård skare.
Två stora hunddjur hade vandrat längs skogsbilvägen.
Stationen i Höör
 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4