Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
SL5 Öresundsleden etapp 4 Höganäs – Mölle — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

SL5 Öresundsleden etapp 4 Höganäs – Mölle

 

Lördagen den 13 mars gick jag den fjärde etappen på Öresundsleden mellan Höganäs och Mölle vilken är 12 kilometer. Från busstationen i Höganäs går man genom centrum ner till hamnen där Skåneleden passerar. Leden går runt utfyllnaden väster om Höganäs och följer sedan kusten norrut till Mölle. Delar av sträckan följer den gamla banvallen mellan Höganäs och Mölle och här kan även rullstolsburna åka hela sträckan. För den som vill gör leden avstickare längs kusten vid Kullens havsbad där det även finns en lägerplats med två vindskydd och ett grillhus. Leden passerar Nyhamnsläge och Lerberget med hamnar och mysig bebyggelse. Både söder om Lerhamn och mellan Lerhamn och Mölle finns stora kusthedar som är skyddade som naturreservat. Mölle fälad är känd för sina sällsynta klockgrodor som kväker sommartid. Väl framme i Mölle passerar leden busstationen för den som vill avbryta vandringen.

Höganäs
Kullens havsbad
Lägerplatsen vid Kullens havsbad
Nyhamnsläge
Lerberget
Hamnen i Lerberget
Mölle fälad
Mölle
Mölle busstation
 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4