Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
SL5 Öresundsleden etapp 3 Mölle – Arild 16 km — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

SL5 Öresundsleden etapp 3 Mölle – Arild 16 km

 

Från vackra Mölle går leden längs den klippiga kusten ut längs Kullabergs sydsida till Ransvik där leden klättrar upp och når fina utsiktsplatser på beteslandskapet uppe på berget. Leden når fram till Kullens fyr och naturum längst ut på Kullahalvön där det sommartid även finns kafé. Leden fortsätter på norra sidan av halvön ovanför branterna med möjlighet att klättra ner i några vikar på norrsidan. Vid Josefinelust finns lägerplats och vid fyren finns även några tältplatser. På vägen mot Arild ges fin utsikt på Gregers backar och Håkull med 188 meter över havet. Ledan passerar Nimis och Himmelstorpsgården innan den börjar slutta utför och passerar mer öppna betesmarker på väg till Arild som ligger vackert på Kullahalvöns norra sida vid Skälderviken.

Mölle
Ransvik
Kullaberg
Kullaberg
Kullaberg
Kullens fyr
Josefinelust
Gregers backar
Håkull
Håkull
Rastplats vid Himmelstorpsgården
Arild
Arild
 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4