Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft

 

Vid Östersjökusten i norra Tyskland ligger ett flackt landskap med många öar, laguner och strandängar med rikt fågelliv och höga naturvärden. Området är skyddat i nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft och består huvudsakligen av öarna Darss, Zingst, Bock och Ummanz samt västra delen av den stora ön Rügen med innanför liggande laguner och strandängar. Området är bland annat känt för det stora antal tranor som rastar här under våren men främst hösten. Antalet ökar för varje år och har nu nått över 70 000 tranor under oktober månad. Här finns flera naturcenter med information och vid Gross Mohrdorf finns ett trancenter. Några kilometer söderut ligger en observations och matningsplats för tranorna där man kommer nära och kan studera fåglarna. Vid mitt besök den 5:e oktober var det nationalparksdag vid informationscentret på Zingst dit besökarna transporterades i turisttåg från parkeringen i Zingst. Även ön Ummanz besöktes och där fanns övernattningsplatser för tranorna. Annars är det främst i bukten söder om Ostseeheilbad Zingst och på öarna Pramort och Bock som tranorna övernattar för att sedan flyga ut i odlingslandskapet söderut för att äta under dagarna.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4