Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Upptäcktsfärder i backlandskapet — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Upptäcktsfärder i backlandskapet

 

Det böljande backlandskapet kring sjöarna i sydvästra Skånes inland bjuder spännande utflyktsmål. Här finns många slott och borgruiner, inbjudande bokskogar och hagmarker, viltrika marker och fågelrika sjöar. Många söker sig ut från storstadsområdet för att få avkoppling och gå på upptäcktsfärder.

Detta är en lite annorlunda guide till utflyktsmål som utgår från landskapets olika tidsepoker. Alla beskrivna platser är inte tillgängliga för besökare men utgör ett viktigt inslag i landskapets historia och kan upplevas på håll under vandringar, cykelturer och bussturer i backlandskapet. Här finns även moderna inslag som berättar om vår moderna historia och de viktigaste förändringar som inträffat i senare tid.

Totalt beskrivs 126 spännande platser i backlandskapet från de åtta olika tidsepokerna för att ge förståelse för den långa historiska kontinuiteten. Med guiden kan du ge dig ut i landskapet och lära dig mer om hur människor påverkat sin omgivning under historien och vad platserna kan berätta idag. Bästa sättet att uppleva backlandskapet är med cykel men det går också att ta buss eller bil ut till något av områdena och sedan vandra i landskapet.

Lycka till på upptäcktsfärderna!

Boken kan beställas genom att skicka ett mail till per.blomberg@ekid.se med adressuppgifter och skriv ”Beställning av backlandskapsboken” som rubrik. En faktura skickas med boken.

Pris: 160 kr + porto 35 kr = 195 kr

Boken finns också att beställa av återförsäljare via förlaget eller www.bokinfo.se samt www.btj.se

Mvh Per Blomberg

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4