Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Ginzan onsen — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Ginzan onsen

 

I Yamagatabergen mitt i nordliga delen av Honshu ligger ett känt onsen som fått sitt namn av silvergruvan i dalgången. Sommartid finns det möjlighet att besöka delar av den nedlagda gruvan. Den centrala delen av Ginzan onsen är en mycket gemytlig miljö med ett 10-tal gamla ryokan, butiker och restauranger uppradade på båda sidor om den stenlagda ån med flera broar som förbinder de båda sidorna. Här finns även ett nytt onsen som väl anpassar till de äldre byggnadernas formspråk, designad av den kände arkitekten Kuma Kenge. På väg till den centrala onsenmiljön passerar man en del mindre trevliga betongkomplex men så är det ju på de flesta platser. Bussförbindelse finns från Oishida som har shinkansenstation (ca 40 minuter och 710 yen). Två mindre publika bad i finns i båda ändar av byn ca 400-500 yen.

DSC03127 DSC03174 DSC03161 DSC03159 DSC03153 DSC03140 DSC03129

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4