Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Rebun — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Rebun

 

Längst upp i nordväst på nordön Hokkaido ligger de två öarna Rishiri och Rebun med helt olika karaktär. Rishirin är en 1700 meter hög vulkankägla som syns vida omkring i landskapet. Rebun är en avlång ö norr om Rishiri och har drygt 400 meter som högsta punkt. Rebun är känd för sin rika subalpina flora och större delen av ön saknar skog. Västkusten är brant medan östkusten har en flackare lutning upp mot den västra sidan. Båda öarna och våtmarkerna längs Hokkaidos nordvästkust är skyddade i en nationalpark. Båda öarna har bra båtförbindelser med Wakkanai som är den största staden i området. Hit kan man komma med tåg från Sapporo och en bit österut ligger udden som är Japans nordligaste punkt (några småöar icke inräknat). På Rebun finns bussförbindelser mellan färjeläget i söder om norra delen. Tyvärr passade inte tidtabellen båtens ankomst för dagsbesök så jag valde att åka den korta biten till södra udden och sedan vandra över bergen tillbaka till färjeläget. En trevlig promenad på ca 3-4 timmar med fantastisk utsikt och rik flora.

Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi

 

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4