Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Yatsuhigata besökscenter — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Yatsuhigata besökscenter

 

Atsugi

Yatsuhigata besökscenter ligger vid fågelrika laguner mellan Tokyo och Chiba längst in i Tokyobukten. Fram till 1950-talet var detta grunda havsområden som sedan dessa fyllts ut och helt omgärdas av industrier och bostadsområden. Direkt söder om lagunerna går flera järnvägslinjer och motorväg. Lagunerna har fortfarande kontakt med havet och vattenståndet varierar med tidvattnet. Besökscentret är stort med enorma panoramafönster ut mot lagunen från de två observationsvåningarna. Här finns personal som kan förklara vad som ses, tubkikare att låna, utställning med fullskalemodeller av alla arter som ses regelbundet, kafé och restaurang, en liten butik, bibliotek och stor föreläsningssal. En massa fågelhuvuden som mössor är ett pedagogiskt intressant grepp för barn. Också intressant med ett eget ölmärke för centret. Utanför finns en fin park där många hade picknick denna fina söndagslunch. Totalt fanns här ca 100 skådare med tubkikare och lika många allmänt intresserade. Centret och lagunen ligger 15 minuters promenad från stationen Minami Funabashi på Keiyolinjen som följer kusten från Tokyo stationen. Intill stationen ligger även ett av stadens IKEA varuhus. Centret är öppet från 9-17 och kostar 370 yen i inträde. Man ser det mesta av fågellivet även om man inte går in i centret.

Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4