Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Nikko tempelområde Toshogu — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Nikko tempelområde Toshogu

 

AtsugiStrax norr om Nikko stationssamhälle ligger ett av Japans mest kända tempelområde. Huvudtemplet Toshogu är känt för sina dekorerade byggnader som är speciella för Japan. Det kallas ibland för japans barockarkitektur. Huvudtemplet byggdes på 1600-talet men platsen har varit viktig både för shintoism och buddism sedan lång tid tillbaka. Omgivande vilda bergslandskap är idag nationalpark och många besöker området både för tempel, natur och varma källor. Det kan därför vara ganska trångt under helger och högtider. Med snabbtåg ca 60 minuter från Tokyo. Med lokaltåg ca 120 minuters resa. Atsugi Inträde till Toshogu 1300 yen, öppettider 08:00-18:00. Runt huvudtemplet finns en mängd andra tempel som är värda att besöka.Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4