Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Hantverk — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Hantverk

 

Japan har utvecklat en rad framstående hantverk under århundradena. De finaste exemplen kan beskådas på museer runt om i landet men mycket finns också att köpa för den som är intresserad. Flertalet större varuhus har en hantverks och souveniravdelning. Lackarbeten är vanliga och tekniken importerades från Kina men utvecklades till unika konstformer. Vanliga hantverk är brickor, boxar, ätpinnar, skålar och små bord och skåp. De vanligaste färgerna är svart och rött. Keramik finns överallt och varje regiona har sina specialiteter. Kända platser för sin keramik är Arita på Kyushu, Kagoshima, Ibarak, Kanazawa och Kyoto. De mest populära artiklarna att köpa är skålar, koppar och vaser.
Traditionella papperarbeten kallas washi och är ursprungligen gjort av mullbärsträd eller liknande. Det finns solfjädrar (flåktar), parasol, lamskärmar, portmonäer och leksaker. Vissa papper är så vackra i sig att man kan använda dem som konstverk i sig.
Silkestyger är ofta väldigt vackra speciellt i kimonos. Det finns även bomullsstyger i t ex noren som häger i ingången till restauranger, tenugui i form av små handdukar samt furoshiki som används för att packa in saker i.
Något som många uppskattar är de vackra järnkannorna för att servera te i. Dessa finns i olika storlekar och former.Bambu används också i olika föremål och kan ses i köksredskap, möbler och vaser.Många souvenorbutiker har omfattande försäljning av kakor i vackra presentförpackningar. De är oftast av två olika typer, antingen torra salta eller mjuka rispastakakor med röda bönor inne i.

IMGP2195 IMGP2146 IMGP1468 041219 547

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4