Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Unzen nationalpark — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Unzen nationalpark

 

På halvön söder om Nagasaki ligger ett vulkaniskt aktivt bergsmassiv som heter Unzen. Tillsammans med öarna söderom halvön är berget skyddat som Japans första nationalpark 1936. Topparna når upp till 1400 meter och här finns lövfällande lövskog som ger vackra höstfärger. Floran och faunan är rik med flera sällsynta arter. Den aktiva vulkanen hade utbrott så sent som på 1990-talet och det finns många spar av utbrottet. På sluttningen ligger onsenbyn Unzen med flera aktiva källor och kala bergssluttningar med svavelångor. Ett naturinformationscenter ligger I onsenbyn. Det går lätt att ta sig hit med buss från närmaste tågstationer.

DSC00939 DSC00945 DSC00959 DSC00975 DSC00995 DSC01011

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4