Göinge naturfotofestival

Lördagen den 13 januari ordnade Göinge naturskyddsförening återigen en naturfotofestival efter uppehåll under pandemin. Vi var ett 90-tal besökare som samlades i lilla Sibbhults fina folkets hus och fick njuta av sex bildvisningar av fem mycket duktiga naturfotografer. Först ut var Sven Persson med personliga betraktelser av vår miljöpåverkan och odlingens betydelse. Sedan höll Mikael Gustavsson ett föredrag om södra fjällvärlden med stämningsfulla bilder på landskap, växter och djur. Camilla Noresson visade bilder från Falsterbohalvön, Ola Jennersten berättade och visade bilder från boken ”Naturlycka” med fokus på polinerarnas betydelse, Stena Durell tog oss med på en bildresa till Ringsjöarna och Rönneå med färger, former och ljus. Sist ut var Mikael Gustavsson igen som tog oss med på en resa till det bortglömda Sverige med övergivna bilar, hus och fabriker. Avslutningsvis var det prisutdelning för fototävlingen med närmare 100 inlämnade bilder. I pauserna ordnades fika och lättare lunch i kafeterian och det var kul att festivalen åter kunde erbjuda en hel dag med naturfoto. Resan till och från de avlägsna göingeskogarna tog sin tid och första bussen var inte framme förrän vid 9:41 då festivalen redan börjat.