Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Vecka 5 Vresboksafari — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Vecka 5 Vresboksafari

 

Norr om Torna Hällestad i Lunds kommun finns Europas största bestånd av vresbokar. Det största beståndet i naturreservatet Prästaskogen kallas allmänt för trollskogen och är en fascinerande plats att besöka för alla åldrar. De krokiga gamla bokarna vrider sig mot himlen och flera bildar kronor i form av paraplyer. Vresboken är en genetisk variant på den vanliga boken, Fagus Sylvatica på latin. Bokollon från vresbokar växer upp till rakstammiga bokar och varför vissa får det krokiga växtsättet vet man ännu inte. Vresbokarna är spännande att besöka under alla årstider men vintertid framträder de vackra grenverken extra tydligt.

Bussförbindelse med Dalby och vidare mot Malmö och Lund finns till lanthandeln i Torna Hällestad vintertid och i direkt anslutning till trollskogen under vår och höst med linje 159 från Dalby och Södra Sandby. Skåneleden passerar området mellan Skryllegården och Torna Hällestad samt Knivsåsen.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4