Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/header.php on line 4
Ferraris vingård i Bevagna — EKID

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/single.php on line 5

Ferraris vingård i Bevagna

 

De gröna kullarna kring Bevagna i Umbrien lämpar sig särskilt väl för vinodlingar och det är därför som familjen Ferrari har valt att anlägga sin vingård med främst röda viner just här. De har vingård för vita viner i norra delen av Italien. Redan på håll syns kupolen som ett sköldpaddsskal vila högt upp på en kulle med sluttningarna täckta av vinstockar. Kupolen ser anspråkslös ut men när man närmar sig upptäcker man det vackra mönster som taket har och när man stiger in under kupolen upptäcker man den stilfulla inredningen och den fantastiska utsikten över landskapet runt omkring. Kupolen är en besöksplats med möjligheter att prova viner men via en spiraltrappa i mitten av kupolen kommer man ner till en enorm modern vinkällare nergrävd i kullen och mycket större än kupolen. Här framställs förstklassigt ekologiskt vin med flera olika märken. Man provar även att använda gamla anforor i lera för att testa om detta kan påverka vinets kvalitet. Som gäster på den internationella workshopen i EU projektet UL2L fick vi prova deras mousserande vin Ferrari med tilltugg och njuta av utsikten men arkitekturen var nog det som gjorde störst intryck.

 
 
 

Comments are closed.


Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/sidebar.php on line 4
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /var/www/ekid.se/public_html/wp-content/themes/gallery/footer.php on line 4