Nordkalotten 2017

 

Den 30 juni till 9 juli reste jag till Luleå och hyrde bil för en resa genom Finland, Norge och Sverige norr om polcirkeln. Första dagens färd gick till Urho Kekkonen nationalpark i nordöstra Finland på gränsen till Ryssland. Andra dagen fortsatte färden till Varanger via Lemmenjoki nationalpark. Dag tre blev det besök på Ekkeröya fågelberg och Hornöya fågelberg med båt från Vardö. Dag fyra fortsatte färden till Stabbursdalens nationalpark i norra Norge. Dag fem återvände jag till Finland och Pallas-Ount.. nationalpark. Resan gick sedan via treriksmötet till Tromsö. Nästa dag var det M på Lofoten som var målet. Färden gick därefter till Abisko i Sverige för en övernattning. Sedan ner till Stora Sjöfallets nationalpark och det nya naturum Laponia. Sista dagen passerades Muddus nationalpark på väg till Luleå och återlämnande av hyrbilen.
Erho Kekkonen nationalpark i Finland


Varanger

 

 

 

 

 

 

 

 

Pallas Ountol

Muddus nationalpark

 

 

 

 
 
 

Comments are closed.