Tanzawabergen

 

Med över 250 års sammanlagd skådarerfarenhet har mina guider på helgens skådarresa mycket att lära mig. De fem herrarna är mellan 68 och ca 80 år gamla och alla aktiva i Kanazawa fågelklubb. Men den höga medelåldern kan man förvänta sig ett ganska lugnt tempo men så blev det inte. Mer envetna fågelentusiaster och fysiska underverk får man leta efter. Vi vandrade flera mil i de branta bergsskogarna och skådade oavbrutet i 12 timmar på lördagen och 10 timmar på söndagen. Vädret var perfekt med ca 22 grader och strålande sol. Våra två ledare har varit på samma helgprogram i över 20 år och de senaste 8 årens observationer var vårt riktmärke för vilka arter vi förväntade oss. Resultatet blev bra med 35 arter även om vi inte slog fjorårets 37 arter. Det blev dock två nya arter för området, vanlig kungsfiskare och nötväcka. Många arter hörde vi bara och det tar ett tag att lära sig de många nya lätena. Det är bara tre arter som jag hört tidigare i Sverige, nötväcka, gärdsmyg och nötskrika. Förutom fåglar så fick jag stifta bekantskap med flygekorrar i en holk och ormarna tiger keelback och japansk fyrlinjesnok. Nattens få sömntimmar tillbringades på ett trevligt pensionat långt inne i bergsområdet. Övriga gäster var främst flugfiskare som fiskade i de fina bergsbäckarna.

Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi Atsugi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Comments are closed.